Πολύ σημαντική η προσφορά των ηλικιωμένων ατόμων ως πρότυπα, ως άτομα που φροντίζουν τα εγγόνια, που μπορούν να προσφέρουν με την εμπειρία και τις ιστορίες τους- ακόμη και τις συνταγές τους. Τα αρνητικά στερεότυπα για τους ηλικιωμένους, δυστυχώς, είναι πολύ συνηθισμένα. Η σωματική και γνωστική έκπτωση που παρατηρείται στην Τρίτη Ηλικία δημιουργεί την εντύπωση πως, αφού το άτομο δεν μπορεί να εργαστεί όπως πριν ή να είναι εξίσου δραστήριο, δεν μπορεί και να προσφέρει.
Μπορεί, ακόμη, λόγω της πανδημίας του Covid-19 να έχει χρειαστεί να απομακρυνθούμε από αυτούς, για να τους προστατέψουμε, αλλά μπορούμε, και πάλι, να κρατήσουμε επαφή λαμβάνοντας επαρκή μέτρα προστασίας. Ας μπούμε στη διαδικασία, λοιπόν, να τους καταλάβουμε λίγο καλύτερα, να τους στηρίξουμε και να ευχηθούμε να «φτάσουμε κι εμείς στα χρόνια τους».
Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην περιοχή μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19 δεν κατέστη δυνατή η οργάνωση εκδήλωσης όπως τα προηγούμενα έτη. Ευχόμαστε, όμως, από απόσταση, σε όλους τους ηλικιωμένους Χρόνια Πολλά και καλά!
Από τη Διοίκηση του ΚΕΚΠ-Α